Een snurkbeugel ofwel een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) is een effectief hulpmiddel bij snurken en apneu. De beugel is gemaakt van kunststof en wordt aangemeten door een gespecialiseerd tandarts, die opgeleid is om snurken en apneu te behandelen. De onderkaak komt door de beugel iets naar voren en dit voorkomt het snurken. De luchttoevoer wordt erdoor hersteld en de blokkade in de luchtwegen opgeheven. Het maakt niet uit of u uw eigen gebit heeft of een kunstgebit draagt.

 

Aanmeten snurkbeugel

Voor het aanmeten van de snurkbeugel zal de tandarts uw gebit controleren. Hoe staat het met uw gebit en de gezondheid van het tandvlees? Hoe werken de kauwspieren en kaakgewrichten? Daarnaast maakt hij een afdruk van het gebit, zowel boven als onder. Daarmee kan hij de snurkbeugel precies op maat voor u maken. Dit gebeurt in het tandtechnisch laboratorium.

 

U krijgt uitleg over hoe de snurkbeugel werkt en hoe u deze zelf los en vast kunt klikken. Ook is de beugel te verstellen, zodat de onderkaak verder of juist minder ver naar voren komt. Samen met de tandarts zoekt u de juiste stand die het maximale effect geeft. De eerste keer dat u met de beugel slaapt, zal het even wennen zijn. Mogelijk merkt u al direct het effect en slaapt u rustiger omdat u minder snurkt.

 

[maxbutton id=”1″]